MAFIA ROMENA

afis-electoral

 

     Mafia este o organizație criminală secretă, fiind totodată una dintre cele mai periculoase și complexe grupări de crimă organizată din istoria recentă.  În anul 2007 s-a estimat că Mafia a devenit una dintre cele mai mari afaceri din Italia, având o cifră de afaceri de 120 miliarde de dolari pe an. În noiembrie 2008, Mafia avea o cifră de afaceri de 130 de miliarde de euro și o rețea de 180.000 de comercianți implicați. Un centru considerat important al organizației este orașul Corleone din Sicilia .Cosa Nostra are la bază familia, denumită astfel după teritoriul pe care îl controlează. Fiecare familie este condusă de un Capofamiglia secondat de un asistent denumit Consiglieri și de Capidecina. Un capidecina controlează activitatea unui grup restrâns de „oameni de onoare”. Conducerea Mafiei, cunoscută sub numele de „Onorata societate”, este organizată sub forma unei piramide, asemănătoare cu cea din marile companii moderne:

diaconu-cristian  captura-carabinieri  captura-fbi  cipri-diaconu-prizeaza-cocaina

  1. Capo di tutti capi(en)(șeful tuturor șefilor)
  2. Capo di Capi Re(titlu care este acordat în semn de respect unui membru senior sau retras al Mafiei);
  3. Capo Crimini(cunoscut drept Don sau „Nașul” unei familii);
  4. Capo Bastone(este cel de-al doilea rang după Capo Crimini);
  5. Consigliere(consilier, sfătuitor);
  6. Contabile;
  7. Caporegimesau Capodecina (locotenent care conduce un grup de cel puțin zece „soldați” sau Sgarrista);
  8. Sgarristasau Soldato („soldații” care duc la îndeplinire asasinatele comandate);
  9. Picciotto(„întăririle” soldaților);
  10. Giovane D’Onore(membru asociat al Mafiei, de obicei fără sa aibă vreo origine italiană).

    Camorra este instalată în provincia Campania, Camorra desemnează societatea secretă a răufăcătorilor napolitani. Compusă dintr-o serie de organizații locale, aflate adesea în opoziție, Camorra s-a consacrat mai ales traficului de droguri, în particular de cocaină. Este alcătuită din 236 de clanuri mafiote și are o cifră de afaceri de 30 de miliarde de euro anual.

mafioti-de-temut  giovani-becali

 

patriciu  mafia-din-cosiliul-local

copii-saraci  nichita-arestat

   Instilarea Mafiei în România

   Cu o cifra de afaceri de peste 25 de miliarde de euro, Mafia Romeno (aflata sub controlul total al celei italiene care a si organizat-o aici) este puțin diferita de cea din Italia. Cu un efectiv de peste 2.500 de mafioți, care la fiecare suta, are un comandant italian mafiot (o persoana retrasă, care are de regula o mică afacere) in cei 26 de ni de existentă a ajuns la performanța de a numi sau elimina din viața politica lideri de opinie, de a numi la justiție peste 150 de magistrați în funcții cheie, la poliție, jandarmi, armată, economie, sănatate, prefecturi, primarii, consilii locale, judetene, parlament, guvern, curte de conturi, consiliul magistraturii,ministere, Mafia Romeno lucrează cu niște marionete cărăra le facilitează niște câștiguri substanțiale din corupție și cărora le spune că le asigură protecția nemijlocită, sub condiția de a executa intocmai și la timp ordinile primite de la acestă organizație criminală. Sursele de venit sunt în principal comerțul clandestin cu stupefiante de mare risc, băuturi alcoolice, țigări de contrabandă, pornografie, pedofilie, prostituție, investiții în infrastructură cu fonduri europene prin licitații trucate, spolierea padurilor și domeniilor statului, companii imobiliare fantomă, jocuri de noroc, pariuri sportive etc. Performanta mafiei din Romania a fost recunoscută la Congresul Mafiei Internaționale din New York și a fost lăudată metoda prin care magistrații din structurile antimafia și anticorupție, polițiștii din aceste structuri au fos atrași la colaborare prin compromitere și corupție, fie prin căsătorii de conivență, excursii in locuri exotice pentru pregătire și instruire, astfel încât orice reclamație denunț sau sesizare în care sunt reclamate persoane care comit crime să fie aruncată la coșul de gunoi, să nu fie înregistrată, iar asupra vitimelor să înceapă represalii, care încep de la răpirea și trmiterea ca sclavi sexual a unor persoane apropiate sau membri de familie, până la asasinarea acestora în conjuncturi care să pară accidente sau sinucideri. Pe seama Mafiei Italiene și a Mafiei Romena s-au pus comiterea a peste 43.556 asasinate, peste 27.896 proprietari de case și terenuri deposedați prin violență sau viclenie de proprietățile lor, câștiguri de peste 858 miliarde euro, fără a se plăti nici un euro impozit. Doar șefii structurilor ANAF de la nivel central și local sunt marionete ale mafiei, și doar locuitorii onești vor trebui să plătească taxe și impozite. Având puterea financiafă în mâna lor mafioții impun la butoane miniștri, secretari de stat, generali din armată, chestori de poliție, ajungand să controleze toate serviciile secrete virusate masiv de această megastructură criminală.

    Un specialist în economie a estimat că dacă s-ar reduce cifra de afaceri a mafiei cu doar 25 de procente care nu ar însemna un efort prea mare pentru autorități, s-ar tripla salariile și pensiile pentru toată populația, și ar mai avea loc și micile afaceri ale unor cetățeni români să se dezvolte, pe când așa, mafia continuă să se îmbogățească, iar statul și populația continuă să sărăcească, până în pragul extincției.

soldi-molti-soldi  somatie-mafiota

poarta-demolata-de-mafie  afis-electoral

 

chirica-mihai  stop-crime

kisfreah_400x400

nastase-guns

 

3x-escu

asasinat-25-12-1989

sf-andrei-02

Reclame

4 gânduri despre &8222;MAFIA ROMENA&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s