STATUL NU MAI ESTE STAT

Pare un non-sens ca un stat să nu mai fie stat, dar este un adevar trist. In continuare vom detalia printr-o argumentație retorică susținută de argumente logice evidente.

constitutional      ici

Până în 1990 statul era tată cel bun pentru fiecare cetățean. Statul asigura facilități pentru părinți ca  să crească populația țării, prin asigurarea unei locuințe moderne a căror costuri cu intreținerea, comunicațiile, electricitatea erau sub 8% din salariul unui membru de familie, se plătea o chirie simbolică pentru chiriași, și o rata minimă pentru cei care optau sa-și cumpere locuința, cetățenii primeau locuri de munca, concedii plătite in stațiuni balneare sau de agrement, medicamente la prețuri subventionate, articole casnice, îmbrăcăminte, mobilă, la prețuri accesibile, transport urban și interurban la prețuri modice, sistemul de promovare profesională a valorilor, etc. Statul avea o preocupare constantă în protejarea familiei și a copilului, prin creșterea nivelului de trai, creșterea constantă a numărului locurilor de muncă, sprijinirea performanțelor în fiecare domeniu de activitate prin promovare pe criteriul valorii, a moralității și a gradului de devotament față de averea publică.

    Cultura, sportul, activitățile recreative, igiena individuală și colectivă, sănătatea publică și educația sanitară, contribuția la educația pentru apărarea patriei, competiții de masă pentru interpretare artistică, intreceri sportive, invenții și inovații, publicistică, editorialism, traduceri din toate domeniile, producția de film, teatru, spectacole populare și artistice și multe performanțe sportive.

images

Aparatul de stat era format din funcționari bine pregătiți, integri și disponibili să rezolve solicitările venite din partea cetățenilor, iar guvernul urmărea aplicarea corectă a legislației în teriotriu și respectarea planurilor anuale de investiții pentru drumuri, căi ferate, construcții de școli, gradinițe, creșe, spitale, întreprinderi, blocuri de locuit, lucrari de artă, investiții în agricultură, producerea de unelte și utilaje agricole, irigarea terenurilor sărace în ape, un sitem de comerț public civilizat și îndestulător.

   Atunci statul funcționa ca un scut de apărare al populației împotriva tendințelor speculative ale corporațiilor multinaționale sau a escrocilor din sistemul bancar mondial, care generau crize artificiale și vortex-uri inflaționiste, pentru majorarea profitului acestora și presiunea pusă asupra scăderii aprovizinării populației pentru ca în subsidiar să se genereze nemulțumiri pentru schimbarea regimului politic cu unul dezetatizat. Cotropitorii noștri doreu un stat slab cu funcționari nepricepuți și coruptibili. 

ciolos-cee   gov-1-best  gov-best  ciolos  images-2  images-1  poarta-demolata-de-mafie  somatie-mafiota   stop-crime  bani

Acum statul nu mai este stat pentru cetățean, conform criteriilor constituționale.

Acum statul a majorat birurile, taxele și impozitele colectate de la populație, au crescut amenzile și penalitățile de întărziere, practic au năpăstruit proprii cetățeni, spre a favoriza investițiile străine, capitalurile speculative occidentale sau estice, companiile multinaționale, ducând practic o politică opusă celei dinaninte, deși forma de guvernâmânt se vrea democratică și civilizată.

    Legislația si dreptul constituțional și administrativ, adoptate de noul Parlament format in majoritate  din oamenii străzii care devastaseră magazine, au incendiat cladiri administrative au atacat unități militare și au împușcat oameni nevinovați, pentru ca nouă putere să susțină că a venit pe valul unei revoluții populare nu a unui puci politioc-militar, grefat pe o lovitură de stat dură și criminală, generează confuzie  și ubicuitate, în sensul lipsei de implicare și răspundere a statului în treburile publice.     Ca orice stat colonizat și virusat de interese străine, supus presiunilor venite din partea marilor puteri, cu economia de consum bazată doar pe importuri, cu o armata aproape inexistentă, bazată doar pe furnituri venite din afară contra unui comision perceput doar în sate bananiere,   statul nostru contribuie decisiv la scăderea nivelului de trai al populației, a nivelului de cultură și civilizație, pauperizarea populației și alungarea acesteia din țară ca forță de muncă ieftină pentru alte state, creșterea gradului de corupție și a criminalității, etc.

   Practic statul și unitățile subordonate, prin anumiți funcționari care deși lucrează la un angajator public, exerictă funcția publică în interes personal, pentru o îmbogațire fără o justă cauză, prin corupție și obediență față de clanurile mafiote din teritoriu sau de la centru, asigură scăderea accelerată a nivelului de trai, scăderea duratei medii de viață a populației, creșterea mortalității infantile, depopularea orașelor, comunelor și satelor până la extincția aproape totală, punerea în operă a unei legislații care-și depersonalizează  cetățenii, care sunt  angajați la companii străine cu salarii de mizerie, pentru o durata de munca la fel ca în sclavagism de peste 12 ore pe zi.

   Statul compus în mare măsură din persoane necinstite și nepregătite profesional a tranferat bogățiile solului și ale subsolului, ale domeniilor publice, păduri, zăcaminte foarte bogate de cărbune, pertol, aur, argint, diamente, platină, cupru, metale rare, uraniu, sare, repetăm a tranferat în mâinile câtorva excroci internaționali, care s-au îmbogățit prin preluarea fără justă plată a bogățiilor națiunii noastre. Dacă totuși este o plată, acesta este supotrtată de popor, care suporta cu stoicism o prosta guvernare și administrare a treburilor statului.   Terenurile agricole dispar din patrimoniul națiunii și intră în inventarul marilor jucători pe piața agricolă mondială ale așa zișilor investitori, în timp ce cetățenii patriei noastre nu au dreptul să dețină nici măcar un metru pătrat de teren în altă țară.  

   Prin liberalizarea forțată a pieții imobiliare agricole și pauperizarea țărănimii timp de un sfert de secol prin lipsirea de unelte și utilaje, lichidarea forțată  a unor forme asocoative de producție agricolă, la preluarea a unui sfert din suprafața arabilă a țării de mafiile imobiliare transnaționale românii în acest ritm nu vor mai avea un teritoriu național disloluția statului fiind evidentă.

   Potrivit Constituției statul este garantul respectării dreptului de proprietate și trebuie să apere legea,  viața cetățenilor, integritatea lor fizică,normele de conviețuire civilizată prin aparatul supradimensionat de ordine publică, să apere interesele investitorilor români în fața ofensivei capitalurilor speculative din străinătate, să impună unităților subordonate respectarea legilor, și să sancționeze orice abuz, derapaj, complicitate cu criminalii și tâlharii, prin unitățile subordonate, ale internelor și Ministerului Public, în caz contrar fiind obligat fără nici o altă formalitate să plătească victimelor despăgubiri conforme cu prejudiciile produse din vina prepușilor săi sau a lipsei controlului guvernului asupra compartimentelor sale. Astfel statul risca să primească sancțiuni financiare dure, din partea instituțiilor financiare europene și internaționale.

     De aceea Guvernul care reprezintă statul în relațiile dintre acesta și cetățeni, este obligat să achite prejudiciile făcute de funcționarii săi prepuși, care prin non-combat și favorizarea criminalilor, au incurajat elementele criminale să comită fapte din ce în ce mai grave, și de pericol public din ce în ce mai mare. Nullum crimen sine lege! 

curtea-cnstitutionala  afis-electoral

kisfreah_400x400

ictr-logo

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;STATUL NU MAI ESTE STAT&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s