ALEGERLE DIN 11-XII-2016

 Chiar dacă au fost făcute nenumărate apeluri pentru a veni la urne un număr cât mai mare de persoane, prezența la urne va fi după aprecierea unor specialiști cea mai scăzută din ultimii 50 de ani. Motivația este diversă, dar în principal este vorba de interesul tot mai scăzut al cetățenilor cu drept de vot față de disputele politice, și existența altor priorități pentru cetățeni.

    Ori o prezență de sub 40% din numărul total al persoanelor înscrise pe liste, va nemulțumi pe toată lumea. Nici volumul și valoarea fraudelor nu va fi prea mare, fie din cauza DNA, care a trimis deja în judecată lideri și simpli votanți pentru fapte criminale aplicabile legislației elective, dar și a scăderii influenței unor formațiuni politice în viața publică. Oamenii politici și-au pierdut credibilitatea în fața opiniei publice, populația trăind mari deziluzii și decepții existențiale semnificative.

  Marii campioni de altă dată ca PSD,  PDL, UDMR, PPDD, vor fi invinși de noi formațiuni care oferă soluții economice concrete de redresare a situației economice de la noi, și oferte naționaliste și alternative pentru populația din ce în ce mai pauperă.Oamenii vor o schimbare în bine. PNL, ALDE, PRM vin puternic pe turnantă.

olimpicii

Acum când 22% din populația adultă are vagi cunoștințe de carte, peste 15 % din populația activă prestează munci în folosul altor state,  33%  din populație face parte din gruparea euro-sceptică, este greu să convingi că vei face și vei drege cu cei câțiva parlamentari puși pe liste din fiecare județ. De fapt din analiza listelor se observă că peste 35% dintre cei propuși sunt vechi parlamentari, mulți dintre ei care nu au luat niciodată cuvântul în plen, sau care au prezența la ședințe de sub 40% deși au fost plătiți cu indemnizații complete.Culmea și-au votat chiar lor creșterea salariilor și a pensiilor, pe când în viața economică specialiști de talie internațională nu pot trăi de pe o zi pe alta din cauza repatiției câștigurilor salariale inechitabilă. Militarii care sunt categoria ocupațională cu doza cea mai mare de risc și mortaliate, sunt discriminați față de colegii lor din NATO și UE, unii așa ziși specialiști solicitând calcularea contributivității  militarilor. Păi ce altă contribuție mai trebui calculată dacă există un tribut de sânge enorm în istoria zbuciumată a poporului nostru, militarii au cladit mari obietive industriale, bataje, drumuri, căi ferate, poduri, construcții civile și administrative, au salvat oameni la inundații, cutremure și alte categorii de dezastre, etc. Ori nu putem pune un magistrat, care este un birocrat să fie plătit cu de câteva ori mai mult față de un polițist, militar, ofițer de informații sau de la intervenții la situații de urgență, deoarece s-ar încălca principiile dreptului muncii la nivel european. 

spionaj

         Factorul extern de presiune este însă vizibil,în  zona de interese geostrategice a României, fiind constatate intervenții străine semnificative, din partea unor mari jucători la scara globală. Rusia, China, Europa, dar mai ales Statele Unite au interese fiecare să domine viața politică și economică din țara noastră. Statutul de semicolonie este confirmat prin mai multe tratate internaționale semnate în ultimul timp. Până și Igor Dodon ajuns acum la butoane în Republica Moldova ne amenință cu alipirea celor opt județe de la noi din dreapta Prutului, până la Milcov, sub legenda reîntregirii Moldovei din vremea lui Ștefan cel Mare. Nici până acum domnia sa nu a înțeles că Basarabia a fost un teritoriu pasat de la o putere la alta, prin înrobirea populației locale unor interese străine, din rațiuni imperialiste și ale politicilor de forță în relațiile internaționale care acum nu mai sunt de actualitate.

    Miza acestui joc politic al alegerilor din România este întărirea suzeranității Germaniei asupra Sud-Estului sărac al Europei, recâștigarea zonelor de influență ale Rusiei și Turciei la gurile Dunării, extinderea piețelor de desfacere ale firmelor din statele cele mai dezvoltate din Europa de Vest, crearea unui cap de pod chinezesc în hățișul de interese din Uniunea Europeană, precum și consolidarea dominației politico-economice a Statelor Unite ale Americii și a blocului politico-militar NATO în flancul Estic. Lărgirea bazelor militare și creșterea numărului de militari și tehnică de luptă deslocate din Germania și Polonia care se pare că vrea să devină un stat neutru, creșterea progresivă a numărului navelor de luptă și a aviației strategice în Marea Neagră. 

constitutional

   Din experiența guvernării tehnocraților cu vederi pro-europene și mai puțin pro-naționale, care nu a dat satisfacție la nici un capitol, mai puțin acela de cumpărare de muniție de luptă și tehnică militară  SH din statele care și-au modernizat parcul tehnic, concomitent cu trecerea pe epuismente a ceea ce a mai rămas din industria de apărare, dar și a activităților din Senat și Camera Deputaților, care s-au remarcat mai mult prin numărul de condamnări penale, decât prin modernizarea sistemului legislativ, absenteism și tendința de căpătuială, acestea au generat o stare de neîncredere a populației în clasa politică, care din ce în ce mai mult s-a delimitat de interesele majore ale țării. 

   Toate coroborate cu lipsa de autoritate a Președinției, Guvernului, Ministerelor, Parlamentului, Prefecturilor, Primăriilor, și a celorlalte instituții centrale și locale, când Constituția și Legile Statului așa cum sunt ele, sunt încălcate chiar de către cei care le votează sau care ar trebui să le aplice, cu sau fără alegeri, România, după 26 de ani de șoc și groază, sau mai pe românește de bulibășire a vieții publice, a economiei, comerțului internațional, a producției, repartiției, consumului, după depopularea masivă și politici publice criminale, cetățenii nu mai cred în promisiuni indiferent din ce parte ar veni, ci doar în fapte. Dar cum se poate vorbi de fapte, când bogățiile solului precum terenurile agricole, viile, livezile, pădurile, pajiștile sunt exploatate tot mai mult de agricultori pripășiți la noi care să extragă subvenții europene, spere a fi depuse în conturi din străinătate, iar zăcămintele minerale ale subsolului au fost concesionate la câteva corporații multinaționale sau unor cercuri financiare de interese globaliste, iar românii sărăcesc tot mai mult în țara lor. În statul european cu cele mai mari resurse petroliere, combustibilii sunt cei mai scumpi, este dovada cea mai evidentă a politicilor antinaționale exercitate în ultimul sfert de veac. La ce să se mai aștepte oamenii acum, la minuni?

    În cifre absolute, PIB-ul pe cap de locuitor a scăzut în ultimul sfert de secol la 25%, găsirea unui loc de muncă a devenit o raritate, iar oferta angajatorilor fiind de 250 euro pe lună, pentru specialiști cu o vechime de 10 ani cu studii superioare, când în UE pentru aceiași muncă salariul este de peste 6.000 euro. Formele asociative de producție din agricultură au fost desființate de partidul așa zis al agrarienilor  PDAR condus de un Inginer Agronom scăpătat Victor Surdu, industria a ajuns ce a spus Petre Roman, un morman de fiare vechi vândut de  rudele lui Iliescu și Cioabă la centerle de colectare de fier vechi ale oligarhilor ruși.  Viața politică și culturală este acum  în declin, cu activități sportive mai mult private, speculative, fără nici un viitor, cu o scădere a natalității, cu o creștere alarmantă a mortalității infantile dar și a persoanelor cu vârste medii, cu o populație îmbătrânită, bolnavă și în suferință financiară, cu un sitem educativ care nu mai ține pasul cu vremea, și cu un nivel de analfabetism în continuă creștere, oamenii având un nivel existențial din ce în ce mai scăzut, cere-i aduce pe mulți în stare de  depresie și de creștere a  derapajelor comportamentale, a infracționalității dar mai ales a ratei criminalității,  numărul de fapte antisociale reclamând construcția de noi penitenciare.

  Indiferent de rezultatul alegerilor, dacă nu se reîntronează o stare de normalitate de respectarea legii și a disciplinei sociale a cultului muncii și a promovării valorilor, a retribuțiilor egale cu cele din Uniunea Europeană, Statul nostru va avea și în viitor probleme cu funcționarea sa eficientă. Nimic nu este mai periculor decât o guvernare proastă făcută de niște oportuniști puși la butoane de interese străine de aspirațiile națiunii noastre. 

   Considerăm că funcțiile de demnitate publică de rang înalt din Guvern și din Parlament se cuvin personalităților care au avut succese notabile în domeniul lor de activitate, care vor presta o muncă de importanță deosebită pentru societate nu pentru a primi o leafă cât mai mare ci din voluntarism și sentimente patriotice, deoareec nu este nici moral și nici normal ca unii să acceadă la putere doar pentru a se căpătui și a face să crească bunurile din declarația sa de avere. 

 Ori după ce românii au văzut că an după an, deceniu după deceniu, nivelul său de trai a scăzut constant, și România este acum pe ultimele locuri la toate capitolele din Uniunea Europeană, cine să mai spere că scopul politicii Guvernului și al Parlamentului va fi creșterea nivelului de trai, ridicarea nivelului de cultură și civilizație, de prosperitate și un spor demografic semnificativ, când practic scara valorilor în acestă țară a fost inversată, iar valorile adevărate ale națiunii sunt marginalizate și excluse din funcțiile publice decizionale. 

 Dar nu trebuie să ne pierdem speranța, în fond națiunea nostră a cunoscut etape istorice și mai grele și spiritualiatea românească a rămas constant fidelă idealurilor istorice de unitate, progres civilizație,pace socială și prosperitate economică.

Haide-ți cu toții la vot să votăm inteligent, selectiv și atent pe cine considerăm că ne poate reprezenta mai bine la cârma treburilor statului.

Deșteaptă-te române!

Anunțuri

Un gând despre &8222;ALEGERLE DIN 11-XII-2016&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s